laatste nieuws

  • Artikel in Meat & Co

  • Artikel in Meat & Co

  • Samenwerking Q-Performance en Schut Systems

meer

Q-Performance in actie

Over Q-Performance...

Ondernemende organisatie met nieuwe visie op productie performance

Q-Performance helpt bedrijven met het verbeteren van hun performance.

 Q-Performance levert op maat ontwikkelde procesinformatiedashboards waarmee een machine/procesoperator zijn werk optimaal kan uitvoeren.

Wij geloven heilig in procesverbetering door middel van directe sturing; op het operatorniveau. De prestatie van een productielijn wordt immers bepaald door hoe de operator met het equipment werkt. Het gaat hierbij om het adequaat en tijdig ingrijpen bij afwijkingen in het productieproces of het eindproduct. Achteraf corrigeren van fouten is altijd duurder.

In 2012 is Q-Performance begonnen. Medio 2013 draaien in 6 bedrijven de systemen. Het blijkt dat de performance bij deze bedrijven minimaal met 5 tot zelfs 15% omhoog is gegaan. Binnen 6 weken is een blijvende prestatieverbetering bereikt gebaseerd op het gedrag van de operators. Dat is veel sneller dan dat normaliter een veranderproces op gedrag duurt.

Een operator stuurt op informatie die tot hem komt via verschillende bronnen: lampen, geluidsignalen, sensoriek (zien, horen en soms voelen, ruiken en proeven),  PLC-displays en eventueel SCADA schermen. Hij/zij moet uit deze informatie opmaken of er moet worden ingegrepen in het proces en op welke wijze. Het probleem is dat de informatie niet altijd volledig is. De signalen die het proces meet zijn niet altijd zichtbaar, niet beschikbaar op het juiste moment, of niet op de plaats waar de operator zich bevindt. Hij/zij heeft dus geen volledig beeld van de status van het proces. Relevante informatie gaat verloren. De processturing is daardoor niet optimaal.