31 mei 2017

Apollo Vredestein – OEE stuurconcept voor de hele fabriek

Nieuwsbericht: Apollo Vredestein – OEE stuurconcept voor de hele fabriek

Een vraagstelling van Apollo Vredestein was aan Q-Performance om te helpen met het real-time inzichtelijk maken van de OEE performance van diverse machines. De OEE prestaties zijn vanaf die tijd met vele procenten verbeterd en de operator heeft een veel beter zicht gekregen op zijn eigen proces.

31 mei 2017

Sealed Air pakt prijs bij Global Award met Q-Performance aanpak

Nieuwsbericht: Sealed Air pakt prijs bij Global Award met Q-Performance aanpak

Sealed Air Nijmegen heeft flinke verbeteringen gerealiseerd met “Digital real time control charts” voor de operators aan de productielijn. Dit heeft geleid tot snellere Stop-Start procedures, kortere wisseltijden van die’s en kortere cleaning procedures. .

11 mei 2017

Prinsen te Helmond

Nieuwsbericht: Prinsen te Helmond

Voor twee afvullijnen zijn meerdere QP-dashboards ontwikkeld. Deze dashboards geven niet alleen informatie over de geproduceerde hoeveelheid, de efficiency (OEE) en het aantal storingen/stilstanden, maar ook waar de storingen plaats vinden. De operators van de betreffende vullijnen hebben hierdoor beter zicht  op waar storingen plaatsvinden en worden ze sneller gesignaleerd en opgelost.

11 mei 2017

Ten Cate

Nieuwsbericht: Ten Cate

Eén van de machines die de bottle neck vormde van de productieketen diende een betere productiviteit te halen. Welke processen moeten aangepakt worden om deze doelstelling te halen. Middels een grondige analyse met een Six Sigma project is de OEE van de machine geanalyseerd en hebben we deze uiteindelijk ook weten te verbeteren.